בעבור מאות מיליוני אנשים במזרח אסיה, הקליגרפיה (כתיבה תמה) היא לא עוד צורת ציור. האמנות העדינה שמקורה בסין היא פרקטיקה דתית אצל נזירים בודהיסטים ונחשבת בעיני רבים לעיסוק המטהר את הנפש ולכלי לשיפור עצמי. לאחרונה זכו 40 מתלמידי מדור יפן בחוג ללימודי מזרח אסיה להיחשף מקרוב לאמנות עתיקת היומין כאשר אחד מאמני הקליגרפיה המובילים בעולם הגיע היישר מיפן כדי להעביר באוניברסיטה סדנת עבודה.
הסנסאיי אוסודה טאיגן (USUDA TAIGEN) התוודע לראשונה לאוניברסיטה העברית לפני כחמש שנים כאשר סטודנטית מהחוג ללימודי מזרח אסיה נשלחה ללמוד ביפן והשתתפה בסדנה שהעביר. טאיגן התלהב מסיפוריה על ישראל ועל האוניברסיטה, ושנה אחר כך החליט לבקר כאן בעצמו ולהעביר שיעורים. מאז מדי שנה הוא מגיע לאוניברסיטה עם כמה מתלמידיו ומעביר בהתנדבות סדנאות קליגרפיה בחסות מרכז פריברג בחוג ללימודי מזרח אסיה. השנה העביר טאיגן סדנת קליגרפיה בנושא קוקוג'י, אמנות המשלבת כתיבה, גילוף בעץ וצביעה.
לדברי ראש מדור יפן בחוג ללימודי מזרח אסיה, ד"ר נסים אוטמזגין: "חשוב שתלמידינו יכירו את תרבויות מזרח אסיה דרך מפגשים והתנסויות ולא רק באמצעות שיעורי השפה והשיעורים הפרונטליים הרגילים. בסופו של דבר תרבות היא הדרך הטובה ביותר ליצור עניין מחקרי בקרב תלמידי החוג ועל כן אנו משתדלים ליזום למענם מגוון רחב של פעילויות תרבותיות".
חזרה למהדורה המלאה
|