מעונות כפר הסטודנטים שנבנו לפני כשש שנים מציעים יותר מ-1,600 חדרי מגורים לסטודנטים בחדר יחיד ודיור למשפחות סטודנטים בסטנדרטים גבוהים. במתחם, הכולל תשעה בניינים רבי קומות הנישאים מעל הגבעה הצרפתית, מתגוררים סטודנטים ישראלים ומחו"ל. בקיץ האחרון הועברה האחריות הניהולית של הכפר מידי חברת אפריקה ישראל לידי הנהלת האוניברסיטה ולתפקיד נבחרה יפית שרר, בעלת תואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית, שמילאה בשנים האחרונות תפקידים שונים בלשכת המנכ"ל.
"לאוניברסיטה היה חשוב שהתפיסה הניהולית שלה, הסטנדרטים הניהוליים והניסיון המקצועי בניהול יבואו לידי ביטוי גם בניהול כפר הסטודנטים. האוניברסיטה הבינה שכדי לשפר את השירות לסטודנטים היא צריכה לנהל בעצמה את המעונות ולוודא שמערך השירותים הניתן על ידי גורמים חיצוניים יעמוד בדרישות האוניברסיטה", מסבירה שרר. "לאוניברסיטה חשוב להראות לתלמידיה שרווחתם נמצאת בראש סדר העדיפויות".
במה מתבטא השינוי ביחס לדיירי הכפר בהשוואה לשנים הקודמות?
"השינוי העיקרי הוא בהעלאת רמת השירות לסטודנטים בכל התחומים: תכנון מקצועי של תהליך הקליטה, התאמה מוצלחת ככל האפשר בשיבוץ הדיירים בדירה, תחזוקה טובה יותר של הדירות ויחס טוב לסטודנטים. אנחנו מקפידים שסטודנטים ייכנסו לדירות נקיות, עם זאת אנחנו לא 'מנחיתים' על הדיירים ביקורות ניקיון אלא משתפים אותם בדרישות ובציפיות שישמרו על דירה נקייה. השנה, למשל, רתמנו את אגודת הסטודנטים וניסחנו מכתב פנייה משותף לדיירי המעונות על הכוונה לבקר בדירותיהם. אפשרנו להם לבחור בעצמם את המועד שבו הם מוכנים שנבדוק את הדירות ולא כפינו את הביקורת. דירות שנמצאו נקיות במיוחד זכו בפרס סמלי ובמכתב הערכה".
מהן תכניות הפיתוח העתידיות בכפר הסטודנטים?
"אני רוצה שהמקום יצדיק את השם שניתן לו ושהסטודנטים המתגוררים בו ירגישו שזה אכן כפר. לכן אנחנו פועלים להפוך אותו לירוק ולהרחיב את מגוון הפעילויות שהוא מציע. בעוד כמה שבועות תיפתח כיתת מחשבים לרווחת הדיירים ולאחרונה העמדנו מתקני כושר לשימוש הסטודנטים, כדי שיוכלו לשמור על כושר בחינם. כמו כן, אנחנו בוחנים אפשרות לסמן מסלול ריצה בתחומי הכפר ולפתוח מחדש את בית הקפה. אנחנו רוצים שלסטודנטים יהיה כיף לגור כאן ושירגישו שכפר הסטודנטים הוא הבית שלהם באוניברסיטה".
אילו אתגרים את מוצאת בתפקידך?
"המטרה העיקרית שלי היא להנעים לדיירים את שהותם במעונות וליצור אווירה נעימה המלווה בחיי חברה ותרבות עשירים. לצד זה אנו גם מקימים מערך תמיכה בלימודים הכולל בין היתר כיתת מחשבים נגישה, חדר עיון ולימוד לקראת בחינות וכדומה. בין לבין אני מוצאת את עצמי מטפלת לא מעט בהשכנת שלום בין דיירים ובמניעת חיכוכים שנוצרים מהבדלים תרבותיים, חברתיים ואישיותיים. למשל, סטודנט מחליט להשמיע מוסיקה רועשת בסלון בזמן שהשותף שלו מנסה ללמוד בשקט למבחן חשוב. הסכסוכים האלה מתגלגלים פעמים רבות לפתחי והסטודנטים מצפים שאמצא להם פתרון, ואני אכן מנסה לסייע ולגשר, כי התפקיד שלי הוא לעשות כל שאפשר כדי שהסטודנטים יוכלו להתמקד בלימודים ולא במתח ביניהם. נוסף על כך, כדי למנוע חיכוכים עודדנו השנה את הסטודנטים שביקשו להירשם לכפר לבחור בעצמם את שותפיהם לדירה, אנשים שהם מיודדים איתם ורוצים לגור יחדיו".
איך את מסכמת עד כה את התפקיד?
"אני חשה שליחות בתפקיד. אני חושבת שמעונות הסטודנטים הם אחת הפנים של האוניברסיטה העברית כלפי הסטודנטים. בעיני זהו שירות משלים הניתן לסטודנט במסגרת החבילה שנקראת לימודים אקדמיים, והשירות הזה צריך להיות מקצועי, יעיל ומסביר פנים. זה תפקיד שונה לחלוטין ממה שעשיתי בעבר ומדובר באתגר מרתק".
חזרה למהדורה המלאה
|